چرا باید ممبران ECO PRO-400 را جایگزین ماژول‌ BW30-400 کرد؟

ممبران eco pro-400 بهترین جایگزین برای bw30-400

یکی از چالش‌هایی که طراحان و بهره‌برداران سیستم‌های تصفیه آب اسمز معکوس با آن مواجه هستند انتخاب بین انواع مختلف ممبران‌هایی است که در بازار موجود است. هر چند روش‌های استانداردی برای انتخاب ماژول وجود دارد، ولی بعضی مواقع شرایط و مشخصات دو ماژول به قدری به هم نزدیک است که شاید انتخاب را بیش از پیش سخت کند. ممبران ECO PRO-400 یکی از بهترین محصولات شرکت فیلم تک برای تصفیه آب‌های لب شور یا در اصطلاح Brackish Water است. با وجود خصوصیات منحصر به فرد این ماژول در ایران کمتر دیده شده که از این نوع ماژول استفاده شود. در این مقاله قصد داریم نگاهی به این نوع ماژول بیندازیم. با ما همراه باشید.

از این ماژول برای تصفیه چه نوع خوراک‌هایی استفاده می‌شود؟

قطعا میدانید که در حالت کلی ممبران‌های اسمز معکوس صنعتی را به دو دسته بزرگ تقسیم بندی می‌کنند، که این دسته‌بندی بر اساس نوع خوراکی که قرار است تصفیه کنند انجام می‌شود. بر اساس محدوده TDS خوراک ماژول‌ها در دو نوع BW و SW  دسته‌بندی می‌شوند. ماژول‌های BW مخصوص تصفیه آب‌های لب شور هستند، مثل آب چاه، آب‌های سطحی و یا حتی پساب‌های صنعتی. ولی ماژول‌های SW را برای تصفیه آب دریا مورد استفاده قرار می‌دهند. ولی همان‌طور که گفتیم معیار اصلی ما میزان TDS جریان خوراک است، که اگر بالاتر از ۱۰ هزار میلی‌گرم بر لیتر باشد از ماژول‌های SW و اگر پایین تر باشد از ماژول‌های BW استفاده می‌کنیم.

بر اساس همین تقسیم بندی ماژول ECO PRO-400 را برای تصفیه آب‌های لب شور استفاده می‌کنیم. البته باید توجه داشته باشیم که در انتخاب ماژول لازم است پارامتر‌های بیشتری را در نظر بگیریم، که شاید در مواردی به این نتیجه برسیم با اینکه خوراک مورد نظر با این ماژول همخوانی دارد ولی استفاده از آن جایز نیست. در ادامه بیشتر در این مورد صحبت خواهیم کرد.

مهمترین خصوصیات ماژول ECO PRO-400 

اگر نگاهی به مشخصات این المان RO در وبسایت شرکت سازنده بیاندازید، مهمترین مزیتی که برای این ماژول ذکر شده کیفیت بالای محصول خروجی و فشار عملیاتی پایین آن است. همه ما می‌دانیم که در ماژول‌های متداول هرچه کیفیت بالاتری بخواهیم باید قبول کنیم که سیستم RO ما در فشار عملیاتی بالاتری کار کند. ولی این ماژول معادلات قبلی را کاملا دگرگون کرده و قادر است هم درصد کاهش TDS را به بهترین شکل انجام دهد و هم در فشار عملیاتی به مراتب پایین تری عملیات تصفیه را انجام دهد. بیایید نگاهی به عملکرد این ماژول بیندازیم.

مشخصات ممبران ECO PRO-400 و مقایسه آن با BW30-400
مشخصات ماژول ECO PRO-400

درصد بالای حذف نمک توسط ممبران ECO PRO-400

همانطور که در جدول بالا مشاهده می‌کنید درصد حذف نمک این ممبران در شرایط پایدار ۹۹/۷ است. در حالی که ممبران مشابه آن BW30-400 حدود ۹۹/۴ درصد نمک حذف می‌کند. توجه داشته باشید که همین ۳ دهم درصد در شرایط واقعی گاهی تا ۱۰۰ میلی گرم بر لیتر می‌تواند مقدار TDS محصول نهایی را بالا پایین کند. جالب است که نه تنها نمک بلکه ترکیبات و عناصر دیگری مثل سیلیکا، برون، و نیترات را هم به راحتی و با درصد بسیار بالایی قادر است حذف کند.

دبی تولیدی بالا در فشار پایین

و اما فلوی تولیدی ممبران Eco Pro-400  یکی دیگر از برتری‌هایی است که در مقایسه با ممبران‌های مشابه خود دارد. از جدول بالا مشخص است که فلوی تولیدی این ماژول در شرایط تست استاندارد ۴۳ متر مکعب در روز بوده‌ است. ولی این همه ماجرا نیست، لازم است یاد‌آوری کنیم که این فلو را در فشار عملیاتی ۱۰ بار تولید کرده است! اگر می‌خواهید بهتر متوجه برتری این ماژول شوید بیایید آن را با ماژول BW30-400 مقایسه کنیم. ماژول BW30-400 در فشار عملیاتی ۱۵/۵ بار توانایی تولید ۴۰ مترمکعب در روز را دارد. یعنی ممبران BW30 حتی با ۵۰ درصد فشار عملیاتی بالاتر بازهم قادر نیست دبی مشابهی تولید کند! حالا متوجه شدید از کدام برتری حرف می‌زنیم؟

قابلیت ضد گرفتگی ماژول ECO PRO-400

شاید کمتر کسی به این نکته توجه کند که این ماژول دارای خصوصیت ضد گرفتگی نیز هست. این خصوصیت در شرایطی که خوراک ما پتانسیل فولینگ داشته باشد و یا پیش تصفیه خوبی قبل از RO نداشته باشیم می‌تواند تاثیر قابل توجهی در عملکرد ممبران‌ها داشته باشد. و تفاوت ملموس آن را می‌توان در دوام بیشتر ممبران‌ها و توانایی عملیات طولانی تر آن‌ها بدون نیاز به شستشوی شیمیایی ‌(CIP) مشاهده کرد.

آیا باید ماژول ECO PRO-400 را جایگزین ممبران‌های معمول کرد؟

تمام خصوصیاتی که در بالا ذکر کردیم گویای این مطلب است که ممبران ECO-PRO-400 بهترین جایگزین برای ماژول‌های متداولی نظیر BW30-400 است. ولی متاسفانه در ایران ظاهرا فقط یک نوع ماژول آن هم BW30-400 را می‌شناسند! ما در دوره‌ آموزشی متخصص wave به طور مفصل در این مورد صحبت می‌کنیم و مهندسانی که پیش ما دوره دیده‌اند قادرند به درستی و در جای مناسب از این نوع ماژول و هر نوع ماژول دیگری بهره ببرند. اگر در پروژه‌ای مدیریت و کاهش هزینه‌های عملیاتی و سرمایه‌گذاری سیستم RO اهمیت داشته باشد انتخاب این ماژول می‌تواند تا حدود بسیار زیادی شما را به این هدف برساند.

چه مواقعی نباید از این ماژول استفاده کنیم؟

با وجود تمام مزیت‌هایی که ممبران Eco-Pro برای ما دارد ولی شاید در مواردی استفاده از آن توصیه نشود. همانطور که گفتیم این ماژول توانایی بالایی در حذف آلاینده‌های موجود در خوراک و کاهش TDS دارد. با این حال این توانایی در حالتی که بخواهیم TDS خوارک را از یک مقدار بالا کاهش دهیم عملکرد خوبی دارد. ولی اگر TDS خوراک ورودی به سیستم عدد پایینی باشد شاید این نوع ماژول قابلیت حذف بالایی از خود نشان ندهد. و اینجاست که باید سراغ ماژول‌هایی برویم که با برچسب HR و یا (High Rejection) مشخص شده‌اند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *