راه حلی امروزی تر برای چالش‌های تصفیه آب صنعتی

 

دانش‌لاین” یک مجموعه جوان و پویا است که با هدف پیشبرد علم مدرن و نوآورانه در حوزه فرایندهای غشایی و صنعت تصفیه آب تأسیس شده است. این مجموعه با بهره‌گیری از تیم تحقیقاتی قوی و به‌روز، دوره‌های آموزشی هوشمندانه‌ای طراحی می‌کند که بر پایه تحقیقات علمی و تجربیات واقعی شکل گرفته‌اند. این دوره‌ها به تربیت افراد توانمند و متخصص کمک می‌کنند تا بتوانند در این صنعت مهم و حیاتی نقش‌آفرینی کنند. هدف دانش‌لاین پرورش افرادی است که در دنیای مدرن امروز و آینده کشور تأثیرگذار باشند. تا کنون، دانش‌لاین موفق به آموزش مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۱۵۰۰ نفر در این زمینه شده است.

 

داستان دانش‌لاین

داستان دانش‌لاین، داستان برطرف کردن چالش‌های صنعت تصفیه آب غشایی و بخصوص اسمز معکوس (RO) در ایران است. اولین قدم ما در این راه برگزاری دوره‌های آموزشی طراحی سیستم‌های RO بوده، که از سال ۱۳۹۷ کار خود را شروع کرده ایم تا به اصلاح روند‌‌های اشتباهی که در این زمینه وجود دارد بپردازیم! و کماکان یکی از معتبرترین مرجع‌های آموزش مهارت‌ و تخصص در زمینه سیستم‌های تصفیه آب صنعتی‌ هستیم. دوره‌های حضوری (اختصاصی) و غیرحضوری دانش‌لاین، جایی است که علاقه‌مندان به دنیای تصفیه آب، جویندگان کار، مهارت و همه آن‌هایی که می‌خواهند از قافله‌ی تغییرات سریع دنیای امروز عقب نمانند، بتوانند هر زمان که اراده کنند سر کلاس درس‌های تخصصی ما بنشینند.

دکتر علیرضا زیره پور ، بنیان‌گذار دانش‌لاین، تلاش کرده، مجموعه‌ای را گرد هم بیاورد که از ترکیب آموزش، مهارت و تجربه، فراتر از تئوری و جزوه‌های آموزشی، یک محصول واقعی بسازد. ترکیب مهارت‌آموزی و به‌روز بودن آموزش‌های دانش‌لاین برای بسیاری از دانشجویان این مجموعه، به یک نتیجه دلچسب ختم می‌شود: دستیابی به اعتماد به نفس و توانمندی تحلیل و ارائه راهکار‌های موثر در حل مشکلات سیستم‌های RO صنعتی.

دانش‌لاین چه کار می‌کند؟

اجازه دهید این بخش را با داستان دو مجموعه بهره بردار آب شیرین کن RO توضیح دهیم:
شرکت پتروشیمی (A) در عسلویه یکی از مجموعه‌ هایی است که برای تولید آب مورد نیاز خود از سیستم‌های تصفیه آب صنعتی اسمز معکوس دریایی استفاده می‌کند تا از آب دریا به عنوان خوراک بهره ببرد و آبی با کیفیت و استاندارد مشخص تولید کند. منتها این شرکت با چالش‌های مختلفی در سیستم RO خود مواجه است! مشکلاتی نظیر:

      • افت تولید
      • افزایش افت فشار
      • کاهش کیفیت آب تولیدی
      • خرابی زود هنگام ممبران‌های RO (عمر مفید کمتر از ۲ سال)
      • افزایش تعداد دفعات نیاز به شستشوی شیمیایی (CIP) ممبران‌ها (هر ۱-۲ ماه)
      • هزینه‌های سنگین عملیاتی
      • و …..

 

از طرفی شرکت پتروپالایش (B) چند کیلومتر آن طرف نیز برای مصرف آب صنعتی مورد نیازش از سیستم RO تقریبا مشابهی استفاده می‌کند. این شرکت (B) در مقایسه با شرکت (A) شرایط بسیار مطلوبی دارد و به قول بهره برداران مجموعه (B) سیستم آب شیرین کن شان مثل ساعت کار می‌کند! شرایط مجموعه (B):

      • عمر و دوام طولانی ممبران‌های RO (حدود ۷ سال)
      • شستشوی شیمیایی (CIP) ممبران‌ها هر ۶ ماه انجام می‌شود
      • کیفیت آب تولیدی تقریبا ثابت و در محدوده مورد نیاز
      • بعضی مواقع افت تولید مختصر که با انجام CIP برطرف می‌شود
      • هزینه‌های عملیاتی کم و معقول
      • و …..

 

به نظر شما تفاوت سیستم RO این دو مجموعه چیست؟

جالب است بدانید اکثر سیستم‌های RO موجود در ایران شرایطی مشابه مجموعه (A) دارند! در حالی که تعداد اندکی نیز شرایط مطلوبی مشابه شرکت (B) را تجربه می‌کنند.
ما در دانش‌لاین سال‌ها به دنبال کسب تجربه و پاسخ به این سوال بوده‌ایم که “چطور می‌شود که یک سیستم RO مثل ساعت کار کند؟”

و اکنون با تکیه بر تجربه و دانش‌ بروزی که بدست آورده‌ایم به شرکت‌های بهره بردار تصفیه آب صنعتی کمک می‌کنیم تا بتوانند با انجام یک سری کارها و اصلاحات ساده از شرایط منزجر کننده‌، مشابه آنچه در مورد شرکت پتروشیمی  (A) مشاهده کردیم، به شرایط مطلوب مشابه سیستم شرکت پتروپالایش (B) برسند! در یک کلام به شما کمک می‌کنیم کاری کنید تا سیستم RO شما هم مثل ساعت کار کند…

تفکر دانش‌لاین

از نظر دانش‌لاین رسیدن از شرایط نامطلوب سیستم (A) به شرایط مطلوب سیستم (B) شامل ۳ رکن اصلی است:

رکن اول، طراحی سیستم تصفیه آب صنعتی است!‌ یک سیستم RO برای اینکه مثل ساعت کار کند نیازمند این است که طراحی درست و اصولی داشته باشد، عاری از خطاهای معمول طراحی! متاسفانه بعضی از شرکت‌های سازنده شرایط دقیق بهره‌ بردار را در طراحی لحاظ نمی‌کنند و مطابق تجربیات گذشته خودشان، با شرایطی کاملا متفاوت، اقدام به طراحی و ساخت سیستم می‌کنند! که این موضوع ریشه بسیاری از مشکلات بهره برداری است!
راهکار ما برای این موضوع دوره آموزش جامع تصفیه آب صنعتی است که عمده تمرکز آن روی پیدا کردن خطاهای طراحی و برطرف کردن آن‌هاست!

رکن دوم، بهره برداری سیستم تصفیه آب صنعتی است! هر شرکت بهره بردار آب شیرین کن RO نیازمند یک استراتژی منحصر به فرد بهره برداری است. این استراتژی به شما کمک می‌کند تا شرایط واقعی خودتان را در نظر بگیرید و بر اساس آن چک لیست‌ها و دستورالعمل‌های لازم را ایجاد کنید یا اگر از قبل دارید بازنویسی و اصلاح کنید! لازم نیست که تاکید کنیم بیش از ۵۰ درصد مشکلات شما ریشه در خطاهای بهره برداری دارد.
راهکار ما برای این نیاز دوره آموزش بهره برداری تصفیه آب صنعتی است که عمده تمرکز آن روی تهیه استراتژی مناسب سیستم شما و اصلاح روند‌های غلطی است که همین الان در حال اجرای آن‌ها هستید! 

رکن سوم، عیب یابی سیستم تصفیه آب صنعتی است! هر سیستم RO اگر از لحاظ طراحی و بهره برداری بدون نقص باشد باز هم امکان دارد دچار مشکلات و عیب‌هایی شود! اینکه سیستم شما دچار مشکلی شود کاملا طبیعی است، ولی اینکه شما قادر به تشخیص به موقع این مشکلات و برطرف کردن آن‌ها نباشید به هیچ وجه پذیرفته شده نیست! تشخیص و رفع به موقع عیب‌ها می‌تواند از حاد شدن آن و تخریب ممبران‌‌های RO و در نهایت تحمیل هزینه‌های هنگفت تعویض جلوگیری کند!
پاسخ ما به این نیاز دوره عیب یابی تصفیه آب صنعتی است که به شما کمک می‌کند به موقع مشکلات احتمالی را تشخیص دهید و برای رفع به موقع آن‌ها اقدام کنید. (دوره عیب یابی بزودی تکمیل و ارائه می‌شود)