طراحی ماژولار سیستم RO

طراحی سیستم RO به صورت ماژولار

در سیستم‌های تصفیه آب RO با ظرفیت بالا، از مدل طراحی ماژولار استفاده می‌شود. این بدان معناست که به جای ساخت یک سیستم RO با ظرفیت کلی بالا، سیستم تصفیه آب به چند سیستم RO کوچکتر تقسیم می‌شود. در صورتی که این اقدام صورت نگیرد، منجر به ایجاد مشکلاتی در عملیات بهره‌برداری از این سیستم‌ها خواهد شد؛ در نتیجه مشکلات جدی را برای بهره‌برداران به وجود می آورد. در ادامه، به تحلیل برخی از این مشکلات خواهیم پرداخت.

اخیرا یکی از شرکت‌ کنندگان قبلی دوره جامع تصفیه آب صنعتی با ما تماس گرفت و اعلام کرد که در حال بررسی طرحی  هستیم که شامل یک سیستم RO دو مرحله‌ای با ظرفیت صد هزار متر مکعب می باشد. در مرحله اول این سیستم، ۴۸۰ واحد پرشروسل هفت المانه و در مرحله دوم آن، ۲۸۰ واحد پرشروسل هفت المانه وجود دارد. مجری و پیمانکار این سیستم اعلام کرد که طرح حاضر با شرایط  فعلی قابل اجرا نبوده و دارای مشکلات فنی می باشد و در این خصوص نظر ما را جویا شد.

در ادامه به بررسی سه مشکل اساسی چنین طرحی می پردازیم…

مشکل در عیب یابی سیستم RO

اولین مشکل اساسی این سیستم این است که عملیات تعمیر و نگهداری آن بسیار دشوار و پیچیده است. به عنوان مثال، فرض کنید که غلظت جامدات معلق در آب تولیدی به شدت افزایش یافته و بهره‌بردار بخواهد ریشه این مشکل را پیدا کند. در این صورت، با داشتن ۴۸۰ پرشروسل در مرحله اول و ۲۸۰ واحد در مرحله دوم، جستجو و پیدا کردن منشا افزایش کنداکت این واحدها بسیار زمان‌بر و دشوار خواهد بود. 

در حالی که، با استفاده از مدل طراحی ماژولار، این مشکل بسیار سریع‌تر قابل پیدا کردن و اصلاح خواهد بود. در حالت ماژولار، سیستم تصفیه آب به ۱۰ واحد کوچکتر تقسیم می‌شود، که به بهره‌بردار این امکان را می‌دهد که به جای جستجو بین ۴۸۰ پرشروسل به یافتن ریشه مشکل بین ۴۸ پرشروسل بپردازد و در زمان بسیار کوتاه‌تری منشا افزایش EC را پیدا کند.

مشکل در نگهداری دوره ‌ای سیستم RO

فرض کنید شما بهره بردار چنین سیستمی هستید که دچار مشکل شده و قصد دارید مشکل آن را برطرف کنید یا می خواهید عملیات CIP روی آن انجام دهید، در هر صورت باید سیستم را خاموش کنید.  به عبارتی دیگر، برای برطرف کردن یک مشکل کوچک و یا انجام عملیات CIP باید کل ظرفیت سیستم تعطیل شده و سیستم خاموش شود.

در صورتی که در مدل طراحی ماژولار شما می‌توانید با خاموشن کردن تک تک ماژول‌ها به صورت مرحله‌ای عملیات نگهداری یا شستشو را انجام دهید و بعد از اتمام کار هر ماژول به سراغ ماژول بعدی بروید. در این صورت بیش از ۹۰ درصد ظرفیت سسیستم را در اختیار خواهید داشت و در کار شما وقفه‌ای ایجاد نمی‌شود.

مشکل در افزایش یا کاهش ظرفیت تصفیه سیستم RO

فرض کنید ظرفیت آب خوراک ورودی به این سیستم کاهش پیدا کند، که این امر در یک کارخانه‌ که پساب تولید می‌کند امری طبیعی است. در این صورت با توجه به کمبود ظرفیت آب خوراک شما مجبور خواهید شد سیستم را برای ساعاتی در روز خاموش کنید و مجددا روشن کنید! که این خاموش/روشن کردن سیستم RO با چنین ظرفیتی بشدت مخرب خواهد بود! 

در حالی که در مدل طراحی ماژولار شما می‌توانید با خاموش کردن ۱ یا ۲ ماژول ظرفیت تصفیه را کاهش دهید و در این صورت به راحتی می‌توانید ظرفیت تصفیه را کاهش یا افزایش دهید.

 بنابراین، سیستم تصفیه آب ماژولار از دو جنبه اساسی حائز اهمیت است. اولاً، سادگی در تعمیر و نگهداری سیستم، و دوماً، امکان تنظیم عملیات تصفیه آب به صورت ماژولار. 

ما در دوره جامع آموزش تصفیه آب صنعتی، این نکات مهم را به شرکت‌ کنندگان آموزش می‌دهیم تا بتوانند مدل طراحی ماژولار را به درستی و مطابق با استانداردهای بین‌المللی انجام دهند و از وقوع چنین مشکلات جدی در سیستم‌های RO جلوگیری کنند.

آموزش جامع تصفیه آب صنعتی
5/5 (2 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *